Ankenævn til at klage over forbrugslån

Klage over forbrugslånHvis du har taget et lån og du lige pludselig står med en rente eller vilkår, som er helt hen i vejret, så kan der være håb forude. Tidligere var der ikke de store muligheder for at klage over forbrugslån, men sådan er det ikke længere. Fra starten af 2015 åbnede et privat ankenævn netop rettet mod forbrugslån, hvor forbrugere har mulighed for at klage over deres låneomkostninger.

Bliv oplyst om dine muligheder og rettigheder som forbruger i denne artikel.

Kom i gang på Finansanke.dk

Hvis du står med et lån, hvor du mener, at omkostningerne er for høje, eller at renten er urimelig, så kan du klikke dig ind på Finansanke.dk. Her har du muligheden for at indsende en klage, som de så tager et kig på for at vurdere, om du har en sag. Det er vigtigt, at du inden har indsendt en klage til det firma, hvor du har lånt pengene, som du enten har fået afvist helt eller delvist afvist.

Finansanke.dk er et privat ankenævn, som er godkendt af Erhvervs- og vækstministeren til at varetage dine rettigheder over for finansieringsselskaberne. Deres mål er at forsøge at finde et forlig mellem dig som forbruger og selskabet, og det er dem, du skal klage til, hvis du er utilfreds med såkaldt fritstående lån – altså et lån, som ikke er knyttet til en bestemt genstand.

Husk dine rettigheder som forbruger

Mange ender med at fortryde deres forbrugslån, viser undersøgelser, så det kan godt betale sig at tænke sig godt om, inden du kaster dig ud i et tage et forbrugslån. Faktisk er det sådan, at du som forbruger har 14 dage til lige præcis at annullere, hvis du har fortrudt. Fristen gælder fra den dag, lånet er indgået eller den dag, du har modtaget aftalevilkårene. Hvis du vil fortryde det, skal du meddele til din låneudbyder inden de 14 dage.

Hvis du føler, at oplysningerne, som du fik, da du tog lånet, har været vildledende eller mangelfulde, er det, at du skal klage til først og fremmest udbyderen og dernæst finansanke.dk, hvis ikke den første mulighed hjælper. Det er nemlig sådan, at låneudbyderne skal oplyse dig grundigt, inden du takker ja til et lån hos dem. De skal blandt tydeligt oplyse dig om ÅOP, debitorrenten og kreditomkostningerne, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvad det i virkeligheden vil ende med at koste, og om renterne er variable eller faste.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s