10 råd til at spare i julen

Julen er en dejlig tid, som de fleste af os vælger at nyde sammen med familie og venner. Julefrokoster, juleaften, mad og gaver er bare nogle af de få dele af julen, som vi elsker at nyde – men de er også de ting, der får december måned til at blive dyrere end alle de andre.

Mange har svært ved at få råd til alt det gode i julen, er du én af dem, er det en god idé at læse med her.

Top 10 sparetips

1.  Læg et budget. Først og fremmest er det en rigtig god idé at lægge et budget for alt det, du skal bruge penge til i julen. Læg penge til side til gaver, mad, pynt og alt det andet, der skal være plads til, inden december starter, på den måde er det lettere ikke at komme til at bruge uventet mange penge, når du er ude og juleshoppe.

2. Gå efter tilbud. Allerede i november er der gode tilbud på julemad i de forskellige butikker. Spotter du en frossen and på tilbud, køb den med det samme, i stedet for at købe hele måltidet dagen før.

3. Giv genbrugsgaver. Har du en dukke, der betød meget for dig som barn, men nu ligger den bare gemt væk i en kasse? Så kan du overveje at give dit gamle legetøj videre til dine børnebørn. På den måde sparer du på gaverne, men samtidig giver du meningsfyldte gaver, der betyder noget for dig.

4. Spar på elregningen. Mange har lyskæder og elektriske julelys oppe, når det bliver mørkt i vintermånederne, og det kan hurtigt gøre elregningen en del dyrere end normalt. Få en timer på din lyskæde, så den automatisk tænder om aftenen, men slukker af sig selv, når du er gået i seng, på den måde sparer du på elektriciteten, samtidig med at du nyder julehyggen.

5. Find julepynt i gemmerne eller lav det selv. Mange bliver fristet til at købe ny, dyr julepynt hvert år, men og der kan være mange penge at spare inden for området. Gå i stedet for i dine forældres gamle kasser og find det julepynt, de har samlet gennem årene, men ikke brugere længere, eller køb glanspapir og hyg dig sammen med børnene og lav det selv.

For at spare endnu flere penge, kan du lave julepynt ud af sjove reklamer eller aviser eller bogpapir.

6. Spar op. December er ofte dyrere end de andre måneder, derfor kan det være en god idé at spare op i månederne op til december, så du har et lidt større budget til rådighed.

7. Spis rester. Efter store julemåltider er der ofte en masse rester til overs. Det er let at komme til at smide en del af det ud, fordi det aldrig bliver spist. Lav derfor en madplan over, hvilke dage maden bliver spist, så du er sikker på, det bliver gjort.

8. Lav sammenskudsgilde. Har du enten valgt at være værten til en, eller måske flere, julefrokoster eller selve juleaften, kan det være en stor opgave rent økonomisk at stå for al mad og drikke. Sørg derfor for, at alle tager en ret med selv, at der er en, der står for snapsen, eller noget helt tredje. På den måde skal du kun sørge for en smule af maden og at lægge hus til.

9. Lån dig til det, du mangler. Har du valgt at holde flere arrangementer, men du mangler lige en stor skål, en dug eller måske en ny kjole? Så spørg naboer eller venner, om det er noget, du kan låne dig frem til, i stedet for at købe nyt.

Relateret på Sinobe: Har du brug for penge i julen?

10. Husk, at julen handler om samvær og hygge. Er der ikke råd til adventsgaver til børnene eller de store julegaver, så husk at tilbringe tid sammen med dem, du holder af. Det er gratis og den bedste gave, du kan give.

 

Har du brug for mere inspiration til at opnå besparelser? Termino.dk er en god hjemmeside, til at finde spareråd og gode tips til en bedre økonomi. De har ligeledes skrevet en artikel om sparetips i julen. Tjek den ud for at få deres bedste råd.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s