Hvad er finansiel rådgivning?

Det kan være svært at danne sig et overblik over det finansielle marked og alle de økonomiske termer, der er gode at kende til. Heldigvis er det muligt at få en finansiel rådgiver til at hjælpe med alt det, der er svært selv at bevare overblikket over.

Finansiel rådgivning er netop at få hjælp til et økonomisk overblik og at se alle de muligheder, du har som privatperson.

Formålet med en finansiel rådgiver

Din bank har helt sikkert en rådgiver, der gerne vil hjælpe dig. Vælger du en rådgiver fra banken, er du sikker på, at det er en person med kompetencerne og uddannelsen i orden. Du ved, det er seriøse råd, du får.

Til gengæld er der en hage ved en rådgiver, der er ansat af din bank. Den person arbejder netop for banken og ikke for dig, og vil selvfølgelig altid fremme sin arbejdsplads. Det betyder, at selvom de bedste økonomiske råd for dig ikke nødvendigvis indebærer et samarbejde, eller endda en fremtid, i banken, vil det altid være det, din bankrådgiver vejleder dig til.

Derfor kan du vælge at få en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig rådgiver er uafhængig af banker og andre firmaer, og arbejder dermed kun for dig. Det kan altså være en rigtig god idé at få en uvildig til at kigge på din økonomi, hvis du vil have en objektiv vurdering eller uafhængige råd.

Det er ikke en beskyttet titel at være økonomisk rådgiver, og når du finder en til at rådgive dig privat, er du ikke sikker på, at det er en med de rigtige kompetencer. Som hvis anbefalingerne nu kom fra banken. Derfor er det vigtigt, at du kigger dig ordentligt for, når du skal finde en uvildig økonom til at hjælpe dig med det finansielle.

Se også: Finansiering til køb af køleskab

Du kan både finde rådgivere, der er dyre og nogle, der er langt billigere. Det er en god idé først at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvad du egentlig gerne vil have rådgivning til.

Skal du kun have et økonomisk tjek? Så bør det ikke koste mange penge, og nogle steder kan du endda få et tjek gratis. Skal du derimod have hjælp til mere komplicerede økonomiske sammenhænge, kan det løbe op i en højere pris.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s