Familielån til en lav rente – 0 %

Hvis sommeren har været rigtig lækker, er den måske også gået en smule ud over din pengepung. For det kan være dyrt at skulle købe is til familien hver dag på en lækker strand ved hotellet på Mallorca.

Derfor kan det godt være, du har brug for at løfte lidt af trykket på bankkontoen med et lån. Og den billigste måde at låne penge på er, hvis du kan få et uden renter.

Gode grunde til at låne af familien

Hvis nogen siger ordet lån, tænker langt de fleste mennesker først på deres bank. Og du kan da også ofte få et ganske fint banklån, hvis du har et godt forhold til din bankrådgiver. Andre vil straks søge lån på nettet efter firmaer, der kan give dem det bedste lånetilbud. Rigtig mange firmaer online har fået fornuftige renter på deres lån, men ingen kan hamle op med finansiering uden renter.

”Hvor i alverden kan jeg få et lån uden renter?” tænker du måske.

Jo, det kan du selvfølgelig, hvis lånet egentlig ikke bliver registret som et lån. Hvis du har en i familien, som sidder oven på pengekisten, kan der her være mulighed for at få penge, som ikke vil komme til at koste dig hver måned i flere år.

Der er ofte mange i din familie, som du kan låne penge af. Det kan være en rig onkel, pensionerede forældre, der alligevel ikke har det største forbrug, eller hvilken som helst anden i din familie. Det vigtigste er, at det er en person, som du stoler på, og vigtigst af alt en person, der stoler på dig.

Du skal selvfølgelig også være sikker på, at de har råd til det, før du spørger, for ellers kan det sætte dem i en penibel situation, fordi de har svært ved at sige nej til dig. Hvis du finder et familiemedlem, som gerne låner dig nogle penge, er det en kæmpe fordel for dig. Du skal ikke betale renter, som du ville skulle hos lånefirmaer og i banken.

Du har også meget frihed til at betale pengene tilbage, da du helt sikkert få et familiemedlem til at forstå, hvis det skulle gå galt med en af afbetalingerne. Sørg dog alligevel for at have nogle klare retningslinjer, når i indgår aftalen.

Der kan selvfølgelig også være nogle ulemper ved at låne af et familiemedlem. Hvis du ikke får betalt et afdrag til tiden, kan personen måske have svært ved at sige noget til dig, og derfor bliver der måske lidt dårlig stemning. Lav derfor en lille kontrakt, hvor I skriver alting ned, så I begge er på det rene med, hvordan jeres aftale kommer til at forløbe.

Sinobe anbefaler du har styr på alt det praktiske, så du overholder reglerne fra SKAT. Du kan læse mere om skat og familielån på BDO her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s