Valg af bankrådgiver

Rådgivning i bankenNår du skifter bank kan det skyldes mange ting. Det kan være, fordi de ikke ville give dig det lån, du havde brug for. Det kan være, fordi du flytter og gerne vil have en filial i nærheden dig.

Eller det kan være fordi et bestemt pengeinstitut har en rente, du bare ikke kan sige nej til. Men lige meget hvilken bank du skifter til, skal du have en personlig bankrådgiver.

Sådan vælger du din bankrådgiver

Ved nogen banker bliver du helt automatisk tildelt en bankrådgiver. Men vi vil alligevel råde dig til at være med i processen, når der skal udvælges en rådgiver til dig. Det er egentligt meget nemt at få lov til at vælge sin egen rådgiver. Du møder bare op i banken og siger, at du gerne vil have den eller den person som rådgiver.

Du kan også bare ringe til din bank og lade dem vide, hvem du ønsker som din rådgiver. Det kan for nogen virke lidt anmassende bare at sige lige ud, hvem man gerne vil have, men du skal huske på, at en bank også er en virksomhed. Derfor skal de selvfølgelig forsøge at gøre deres kunder tilfredse. Husk altid på det, når du forhandler med dem.

En dygtig bankrådgiver er ikke nødvendigvis den med mest erfaring. Men hvordan kan du så vide, hvilken rådgiver der vil være bedst til dig? Det korte svar er: Det kan du ikke. Men du kan forsøge at finde frem til det på forskellige måder.

Banktorvet har skrevet en god artikel, med nogle af de overvejelser du bør gøre dig.

Vores bedste råd

Når du skal finde ud af, hvem der skal være din personlige rådgiver, er der en række ting, du skal tage højde for. Du skal selvfølgelig have en person, der er rigtigt uddannet og har et stærkt CV. Det kan du altid læse dig frem til. Men endnu vigtigere er det, at det er en person, som du føler, du svinger godt med.

For når I skal diskutere, lån, gæld eller aktier, er det vigtigt, at du ikke har lyst til at rive håret ud på personen, der sidder over for dig, fordi du ikke kan klare deres stemme eller deres attitude. Sørg derfor for at tale med den person, du overvejer at vælge som rådgiver, inden du tager beslutningen.

Det skal heller ikke være én, du kender alt for godt. Det gør selvfølgelig ikke noget, at der er lidt hyggesnak, når I mødes, men der skal helst også kunne tales forretninger uden at nogen tager på vej over, at den anden skærer igennem.

Du må heller ikke glemme, at alle danske banker har hver deres kundepleje og interne politik. Noget der ligeledes kan have indflydelse på den service du oplever som kunde. Du kan altid holde dig opdateret på landets pengeinstitutter hos Banklog.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s